Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی شهرستان اسفراین، با شرایط نامناسب صنفی و رفاهی در بخش‌های مختلف دست و پنجه نرم می‌کند؛وضعیتی که به طور قطعی مناسب دانشجویان و خود دانشگاه این شهرستان نیست.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از بجنورد، مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی شهرستان اسفراین، با شرایط نامناسب صنفی و رفاهی در بخش‌های مختلف دست و پنجه نرم می‌کند؛ وضعیتی که به طور قطعی مناسب دانشجویان و خود دانشگاه این شهرستان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دانشگاه در بخش‌های خوابگاه ها، سلف، مباحث آموزشی و فرهنگی شرایط مناسبی ندارد.

به طور مثال در بخش سلف شاهد آن هستیم که گاهی دانشجو بدون آن که غذای رزرو شده‌ خود را دریافت کند، مجبور به ترک سلف می‌شود و یا آن که باید با صفوف طولانی مواجه شود. همچنین از دیگر مشکلات می‌توان به خوابگاه‌های دانشجویی این دانشگاه اشاره کرد که ضمن وضعیت نامناسب اخلاقی و فرهنگی، اقدام به اخذ مبالغ مازاد بر قرارداد اولیه می‌کنند.

همچنین مسئولان دانشگاه با تهدید دانشجویان به آن‌ها می‌گویند؛ در صورت عدم پرداخت مبلغ اضافی، پورتال آموزشی دانشجو را مسدود می‌کنند. یکی از عوامل وجود این شرایط در خوابگاه ها مسئله خصوصی سازی آنها بوده است. دانشگاه خوابگاه ها را به بخش خصوصی واگذار کرده و در نتیجه آن نظارت از بین رفته است؛ لذا به وجود آمدن چنین مشکلاتی دور از ذهن نیست.

طبق گفته دانشجویان این دانشگاه، دانشجویان گاهی اوقات مجبور می‌شوند بدون دریافت غذا از سلف خارج شوند. این شرایط باعث شده است دانشجویان به این وضعیت صنفی خود معترض باشند.   همچنین در حوزه اقدامات فرهنگی، دانشگاه شرایط سختی را برای فعالین دانشجویی رقم زده است. مسئولان مجوز‌های برنامه‌های فرهنگی و مذهبی را به سختی صادر می‌کند که این باعث شده است از حجم برنامه‌های اجرایی کاسته شود.   مسئولان دانشگاه پاسخگو باشند/ شاهد ایالت های خود مختار در دانشگاه هستیم   امیرمحمد پورجم، مسئول بسیج دانشجویی مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین در این خصوص در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: متاسفانه شاهد بوجود آمدن ایالت های خودمختار در بعضی از قسمت های دانشگاه هستیم که در بعضی موارد تنها براساس امیال شخصی افراد اداره می شوند. مسئولان دانشگاه می بایست پاسخگو مطالبات دانشجویان باشند.   پورجم در خصوص مشکلات خوابگاه های دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشگاه حق دریافت هزینه اضافه خوابگاه از دانشجویانی که بالاجبار قرارداد خود را با خوابگاه امام رضا(ع) لغو کردند و به خوابگاه دانشجویی ساریگل منتقل شده اند را ندارد. در کجای قانون آمده است که به دلیل عدم توان پرداخت شهریه خوابگاه باید پورتال آموزشی یک دانشجو بسته شود که دانشجویان را تهدید به بستن پورتال می کنند. بطور جد پیگیر هستیم و از احقاق حق دانشجویان کوتاه نخواهیم آمد.   مسئول بسیج دانشجویی مجتمع آموزش عالی اسفراین ادامه داد: شواهد موجود خبر از آن دارد که وضعیت خوابگاه های دانشجویی مجتمع آموزش عالی وضعیت فرهنگی و اخلاقی مناسبی ندارند که یکی از عوامل را می توان واگذاری خوابگاه ها به بخش خصوصی و عدم نظارت صحیح بر خوابگاه نام برد. خوابگاه های دانشجوبی بویژه خوابگاه دخترانه وضعیت بشدت نابسامان و نگران کننده ای از لحاظ فرهنگی و اخلاقی دارند و خود موجب ایجاد یک بحران اخلاقی در سطح شهرستان در آینده خواهند شد.
  وی در ادامه با بیان مشکلات سلف دانشگاه گفت: همچنین مسئولان دانشگاه باید پاسخگو مطالبه دانشجویان در قبال غذای رزرو شده خود باشند؛ بارها شاهد بوده ایم که در ایام مبارک ماه رمضان دانشجویانی که غذا رزرو کرده بودند یا با دست خالی به خانه بازگشتند و یا به مدت طولانی در انتظار تهیه افطار و سحر خود در سلف دانشگاه بوده اند.   پورجم تاکید کرد: همانطور که تا کنون شاهد بوده ایم قشر دانشجو بر فرهنگ عمومی شهر و همچنین فضای سیاسی شهرستان تاثیرگذار بوده و آغازگر بسیاری از حرکت های مثبت و منفی در حوزه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و علمی بوده اند؛ خواهشمند است امام جمعه محترم و نماینده مردم شهرستان اسفراین در مجلس شورای اسلامی تمهیداتی را فراهم آورند تا نمایندگان دانشجویان در شورای فرهنگ عمومی شهرستان شرکت کنند و ضمن ارائه نظرات و پیشنهادات، وضعیت واقعی و به دور از سطحی نگری و سیاه ‌مایی دانشگاه های سطح شهرستان را برای مسئولین تشریح کنند.    مسئول بسیج دانشجویی از کارشکنی در قبال برنامه های مذهبی تشکل های دانشجویی نیز انتقاد کرد و گفت: متاسفانه شاهد آن هستیم برخی مسئولان در بدنه دستگاه های اجرایی با وجود سابقه فرهنگی و انقلابی خود در برابر بسیج دانشجویی و هیئت فدائیان مهدی (عج) دانشگاه سخت گیری و سنگ اندازی های غیر قانونی اتخاذ می کنند. امیدواریم از سنگ اندازی های موجود دربرابر مراسمات مذهبی و انقلابی جلوگیری به عمل بیاید.   وی در پایان گفت: امیدواریم شرایط فعلی دانشگاه با مساعدت ریاست محترم دانشگاه بهبود یابد؛ آمادگی خود در راستای کمک به مجموعه دانشگاه را اعلام می کنیم.   حال باید دید مسئولان دانشگاه به این اعتراضات دانشجویی پاسخ منطقی خواهند داد و یا با بی توجهی به دغدغه های صنفی دانشجویان مشکلات دانشجویان را نادیده گرفته و از کنار آن عبور می کنند؟

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اسفراین مشکلات صنفی خراسان شمالی پاسخگویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۶۸۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا

دانشجویان معترض آمریکایی، از دانشگاه کلمبیا گرفته تا سایر دانشگاه‌های آمریکا، عزم خود را برای دستیابی به خواسته‌های خود مبنی بر توقف همکاری علمی با دانشگاه‌های «اسرائیل» نشان داده‌اند.

نکته قابل توجه این است که جنبش همبستگی با فلسطین و فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا ریشه تاریخی طولانی دارد و به قبل از اشغال فلسطین و اعلامیه تشکیل کشور «اسرائیل» در سال ۱۹۴۸ توسط جنبش صهیونیسم بازمی گردد.

وعده بالفور
در سال ۱۹۱۷، پس از آنکه «آرتور بالفور»، وزیر امور خارجه وقت انگلیس، وعده خود را به یهودیان مبنی بر ایجاد وطنی قومی برای آنها در فلسطین اعلام کرد، اعتراضات گسترده‌ای در دانشگاه‌های آمریکا علیه آنچه امروز به عنوان "اعلامیه بالفور" معروف است، انجام شد.
دانشجویان عرب و آمریکایی در آن زمان در دانشگاه‌ها تظاهرات و یک «سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم» را تأسیس کردند که بعد‌ها نام آن به «اتحادیه ملی فلسطین» و سپس «اتحادیه ملی عرب» تغییر یافت.

اما این پایان کار نبود، بلکه به موازات تأسیس سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم، جنبش دیگری نیز در حمایت از فلسطین در سال ۱۹۲۱، یعنی بیش از ۱۰۰ سال پیش، در دانشگاه‌های آمریکا تشکیل شد.

دانشجویان عضو این جنبش در آن زمان در اعتراض به حمایت آمریکا از گروه‌ها و باند‌های جنایتکار صهیونیستی در فلسطین مقابل ساختمان کنگره آمریکا تجمع کرده و دست به تظاهرات زدند.

پیش از نکبت ۱۹۴۸
در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، آواره کردن فلسطینی‌ها و به دنبال آن مهاجرت شماری از آنها از فلسطین به ایالات متحده افزایش یافت. این موضوع باعث شد، دانشگاه‌های آمریکا گروه زیادی از دانشجویان عرب از جمله فلسطینی را برای ادامه تحصیل جذب کنند.

این دانشجویان عرب و فلسطینی نقش بسیار مهمی در آگاه سازی و بیداری دانشجویان آمریکایی نسبت به خطر استعمار انگلیس و تلاش این کشور برای تأسیس کشوری یهودی – صهیونیستی برای یهودیان و آواره کردن فلسطینی‌ها، یعنی صاحبان اصلی این سرزمین ایفا کردند.

پس از شکست سال ۱۹۶۷ فلسطینی‌ها از «اسرائیل»، دانشجویان فلسطینی دانشگاه‌های آمریکا نقش برجسته‌ای در شکل گیری اعتراضات تاریخی علیه جنگ ویتنام در دهه ۱۹۶۰ داشتند.

«نورا باروز فریدمن» نویسنده آمریکایی در یکی از تألیفات خویش با عنوان «در قدرت ما: دانشجویان آمریکایی برای عدالت در فلسطین سازمان می‌یابند» می‌نویسد که در دهه ۱۹۶۰ جنبش فلسطینی گسترده‌ای در میان دانشجویان وجود داشت. آنها به همین منظور گروهی تحت عنوان "آزادسازی فلسطین" را تشکیل دادند.

پس از شکست اعراب از «اسرائیل» در سال ۱۹۶۷ و آغاز دور جدیدی از بیرون راندن و آوارگی فلسطینی‌ها، گروه‌های جدیدی از آوارگان وارد ایالات متحده شدند و حضور فلسطینی‌ها به ویژه در دانشگاه‌های آمریکا افزایش یافت.

گسترش و توسعه جنبش‌های دانشجویی
با شروع دهه ۱۹۷۰، حضور فلسطینی‌ها در ایالات متحده به شکل چشمگیری توسعه و گسترش یافت و بالطبع یکی از نمود‌های این حضور دانشگاه‌ها بود.
در مدت کوتاهی، چندین گروه دانشجویی با هدف اساسی فعالیت برای فلسطین تشکیل شد که از جمله آنها می‌توان به «سازمان دانشجویان عرب»، «اتحادیه عمومی دانشجویان فلسطینی» و «انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه‌های عربی-آمریکایی» اشاره کرد که تشکل دانشجویی اخیر توسط «ادوارد سعید»، اندیشمند فقید فلسطینی-آمریکایی تأسیس شد. 

جنبش دانشجویی آمریکا به فعالیت خود ادامه داد و با هر رویداد مهمی که رخ می‌داد، مانند جنگ اکتبر ۱۹۷۳، حمله به بیروت در سال ۱۹۸۲ و انتفاضه اول فلسطینی‌ها در سال ۱۹۸۷ بر دامنه و گسترده فعالیت‌های خود می‌افزود. 

این جنبش در دور جدید فعالیت‌هایش تنها به حمایت از فلسطین و فلسطینی‌ها اکتفا نکرد، بلکه همبستگی خود را با آفریقای جنوبی در مبارزه‌اش علیه آپارتاید نیز اعلام کرد که در دهه ۱۹۸۰ اعلام موجودیت کرده بود.

"اسلو" و بازنگری در ساختار جنبش‌های دانشجویی
توافقنامه صلح بین سازمان آزادیبخش فلسطین و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۳ که به توافقنامه «اسلو» معروف شد، ضربه‌ای به جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا بود. پس از امضای این توافقنامه فشار‌ها و اعمال محدودیت‌ها برای همبستگی با فلسطین و حمایت از فلسطینی‌ها توسط دولت‌های آمریکا آغاز شد و هم زمان با تشدید این فشار‌ها و محدودیت‌ها اصطلاح مبالغه‌آمیز "یهودستیزی" ابداع شد تا اتهام آن به هر جنبشی وارد شود که رژیم صهیونیستی و اشغالگری‌ش در فلسطین را رد می‌کرد.

همراستا با تشدید فشار‌ها و سرکوب‌ها، دانشجویان فلسطینی‌الاصل ایالات متحده و دانشجویان آمریکایی حامی قضیه فلسطینی نیز اقدام به بازنگری در تشکل‌های خود و تغییر شکل و ماهیت جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های کردند.

در این راستا، طی سال‌های گذشته جنبش «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» تشکیل شد. این جنبش اغلب هماهنگی‌ها و سازماندهی‌ها برای برگزاری تظاهرات و تجمعات دانشجویی اعتراض‌آمیز به ویژه پس از تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از ۷ اکتبر گذشته را آغاز کرد، اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد و هر روز بر گستره آن افزوده می‌شود.

شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه
دانشجویان حامی فلسطینی‌ها با اتهامات شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه‌ای در اعتراضات اخیر مواجه هستند، از جمله این اتهامات، متهم کردن آنها به «یهود ستیزی» و دشمنی و خصومت‌ورزی با یهودیان آمریکایی است.

«الن گرانبرگ»، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن، از جمله افرادی بود که با وارد کردن چنین اتهاماتی به دانشجویان معترض این دانشگاه تلاش کرد، آنها را از ادامه اعتراضات و همکاری با دیگر دانشجویان معترض بازدارد.

گرانبرگ می‌گوید، دانشجویانی که شعار‌هایی مانند «توقف نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط صهیونیست‌ها»، «افتخار از آن شهدای ماست» و «آزادسازی فلسطین از رودخانه تا دریا» را سر می‌دهند، «یهودستیز» هستند و او حضور چنین دانشجویانی را در دانشگاه جورج واشنگتن قاطعانه رد می‌کند.
اما با همه این اتهامات و اعمال فشار‌ها و تشدید سرکوبگری‌ها دانشجویان آمریکایی همچنان بر ادامه اعتراضات خود تا دست یافتن به خواسته‌هایشان تأکید دارند

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی برگزار شد
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • بهترین فصل برای سفر به جنوب کشور کدام است؟
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه پرینستون در همبستگی با غزه
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج