Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجویان دانشگاه علمی- کاربردی اسفراین از مشکلات صنفی و نبود امکانات، عدم برگزاری کلاس‌ها و سطح غیر قابل قبول اساتید این دانشگاه گله‌مند هستند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ دانشگاه جامع علمی- کاربردی استان خراسان شمالی در سال ۸۶ با دو مرکز علمی- کاربردی با اهداف ایجاد بستر مناسب برای فعالیت همه جانبه در حوزه خدمات، صنعت، کشاورزی، فرهنگ و هنر در جهت گسترش اعتلای دانش و پژوهش علمی کاربردی کشور تاسیس شد و در حال حاضر با ۱۲ مرکز آموزشی در استان  فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از این مراکز در شهرستان اسفراین قرار دارد که تاسیس آن به حدود ۶ سال قبل، یعنی سال ۹۲ برمی گردد. دانشگاه علمی- کاربردی اسفراین که اکنون حدود ۳۵۰ دانشجو را در خود جای داده است سعی دارد با ارائه خدمات متناسب، فرصتی مناسب را برای علم آموزی در جهت به کارگیری آن در جامعه ایجاد کند. اما دانشجویان این دانشگاه از شرایط موجود گله‌هایی دارند و به آن اعتراض می‌کنند. مشکلات صنفی و نبود امکانات، عدم برگزاری کلاس‌ها و سطح غیر قابل قبول اساتید از جمله مهم‌ترین اعتراض‌های دانشجویان است.

پس از اطلاع از مشکلات به دانشگاه رفتیم تا از نزدیک در جریان ماجرا قرار بگیریم. یکی از دانشجویان این دانشگاه می‌گوید: ارائه خدماتی مانند اساتید و حضور در کلاس‌ها بسیار ضعیف است و جایی نیست که ما اعتراض خود را مطرح کنیم. اصولا کلاس‌ها مرتب تشکیل نمی‌شود؛ وقتی ترم یک بودم حدود یک ماه قبل از عید به دانشگاه رفتم و دیدم کسی نیست و به من گفتند که دیگر کلاس‌ها برقرار نیست.

دانشگاهی برای مسئولان
وی دانشگاه علمی- کاربردی اسفراین را مخصوص برخی مسئولان برای گرفتن مدرک می‌داند و بیان می‌کند: برخی از مسئولان شهری را می‌شناسم که دانشجوی این دانشگاه هستند و اصلا دانشگاه نمی‌آیند، اما در نهایت امتحان را شرکت می‌کنند و وارد ترم بعد می‌شوند.

این دانشجو چند شغله بودن اساتید را دیگر مشکل این دانشگاه عنوان می‌کند و معتقد است که تعدادی از اساتید علاوه بر تدریس مسئولیت‌های دیگری در دانشگاه نیز دارند که این امر باعث شده بازدهی آن‌ها در کلاس کاهش یابد.

شهریه‌های سنگین!
یکی از موضوعات با اهمیت دیگر شهریه این دانشگاه است. دانشجویان معتقدند برخلاف اعلام دانشگاه مبنی بر پایین بودن شهریه دانشگاه نسبت به سایر دانشگاه‌ها، دانشگاه علمی- کاربردی شهریه بالایی را از دانشجویان اخذ می‌کند.
یکی از دانشجویان دختر این دانشگاه می‌گوید: من در رشته مدیریت مشغول به تحصیل هستم و در هر ترم حدود ۱ میلیون تومان شهریه پرداخت می‌کنم. با توجه به این که رشته ما دروس عملی ندارد، فکر می‌کنم این عدد نسبت به دیگر دانشگاه‌ها بالاتر است. آیا می‌شود در این شرایط هر ترم این مبلغ سنگین را به عنوان شهریه پرداخت کرد و در قبال آن نیز علمی بر فرد افزوده نشود؟  

عدم در دسترس بودن مسئولان دانشگاه دیگر نقد دانشجویان است. این دانشجو در این خصوص بیان می‌کند: ما نمی‌توانیم رئیس دانشگاه را ببینیم و یا مسئول مشاوره دانشگاه را نیز نتوانسته ام پیدا کنم.

مشکلات فراوان صنفی
حوزه دیگر مشکلات دانشجویان دانشگاه علمی- کاربردی اسفراین مربوط به مسائل صنفی و رفاهی است. این دانشگاه از دارا بودن سلف و خوابگاه محروم است و دانشجویان سایر امکانات رفاهی را نیز قابل پذیرش نمی‌دانند.

یکی از دانشجویان این دانشگاه به ساختمان‌های این دانشگاه اشاره می‌کند و می‌گوید: این دانشگاه ۲ ساختمان دارد که فاصله زیادی از هم دارند. همچنین ساختمان شماره ۲ دانشگاه مهد کودک بوده و اکنون ما در مهد کودک درس می‌خوانیم.

برای دریافتن صحت و سقم این صحبت‌ها سری به حیاط دانشگاه زدیم و با نقاشی‌های کودکانه بر در و دیوار دانشگاه مواجه شدیم.

وی می‌افزاید: در همین ساختمان در یک اتاق کوچک تعدادی کتاب جمع آوری شده که به عنوان کتابخانه شناخته می‌شود و بخش زیادی از کتاب‌های مورد نیاز دانشجویان را ندارد.

از این کتابخانه هم بازدید کردیم؛ اتاقی در زیرزمین ساختمان دانشگاه، که ابتدای پله‌ها با کاغذی نوشته بودند «کتابخانه»؛ از پله‌ها پایین رفتیم و دیدیم در کتابخانه شکسته و با یک میله قفل شده است!

البته دانشجویان از عدم امکانات کارگاه و آزمایشگاهی نیز گلایه میکنند.  حال این سئوال پیش می‌آید که دانشگاه علمی- کاربردی رسالت خود را که از نامش نیز واضح است، انجام می‌دهد؟ چه میزان علوم به صورت کاربردی در این دانشگاه تدریس می‌شود؟ با توجه به نبود کارگاه و آزمایشگاه در یک دانشگاه به چه میزان کاربردی کردن دروس ممکن است؟  

پاسخ‌های رئیس
بهرام عباسی، رئیس دانشگاه علمی- کاربردی اسفراین در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید: دانشگاه ما بهمن ۹۲ شروع به کار کرده و در حال حاضر ۳۵۰ دانشجوی فعال دارد و به عنوان مرکز آموزش علمی-کاربردی شرکت تولیدی فولاد کیمیای صبا فعالیت دارد.

عباسی درخصوص ساختمان‌های آموزشی که با انتقاد دانشجویان همراه است، بیان می‌کند: ما ۲ ساختمان آموزشی داریم که در مرکز شهر نیز قرار دارند؛ البته به صورت اجاره‌ای این ۲ ساختمان را در اختیار داریم.  

رئیس دانشگاه علمی- کاربردی اسفراین میزان اخذ شهریه از دانشجویان را مطابق با بخشنامه ارسالی وزارت علوم می‌داند و خاطرنشان می‌کند:  این بخشنامه ابتدای هر ترم برای ما ارسال می‌شود و طبق آن از دانشجویان شهریه گرفته می‌شود.

وی می‌افزاید: دانشجویان ما همگی بومی هستند لذا خوابگاه و سلف نداریم، اما کتابخانه دانشگاه فعال است!

عباسی عدم برگزاری و بی توجهی به کلاس‌های درسی را تکذیب می‌کند و می‌گوید: در مرکز ما به نسبت سایر مراکز، کلاس‌ها به خوبی برگزار می‌شود و همچنین تعداد مشروطی دانشگاه ما کمتر است و این به معنی اهمیت دادن به درس بوده.

رئیس دانشگاه علمی- کاربردی در پایان تصریح می‌کند: اساتید دانشگاه از دانشگاه فنی و مهندسی، پیام نور و یا صنایع این شهر هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه علمی و کاربردی خراسان شمالی مشکلات صنفی فنی و مهندسی اسفراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۳۳۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا رهایی، دانشگاه امیرکبیر در نشست با دبیران انجمن‌های علمی تاکید کرد: ما در سال‌های ۸۴ تا ۹۳ جلسات متعددی با شورای انجمن‌ها داشتیم، در بسیاری از موضوعات همفکری می‌کردیم و مشکلات حل می‌شد. به طوری‌که در این سال‌ها سفر‌های زیادی برای بسیار از گروه‌های دانشجویی به کشور‌هایی از جمله هند، آلمان، تایوان، وین، روسیه، آمریکای لاتین وغیره برگزار می‌کردیم و دانشجویان ما بهترین رتبه‌ها را کسب می‌کردند. امیدواریم این اقدامات مجدد انجام شود. سعی کنیم مسائل مربوط به این حوزه‌ها به حداقل برسد و امکانات بیشتری به دانشجویان تخصیص یابد.

وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آمار‌هایی که مشاهده می‌کردم دانشجویان انجمن‌های علمی دانشکده‌های مکانیک، برق و هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر کمترین میزان فعالیت و دانشکده‌های ریاضی و فیزیک بیشترین آمار را داشتند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین تاکید کرد: تصور من این است مشکلات و مسائل انجمن‌های علمی دانشجویان به راحتی تسهیل می‌شود. همچنان که چند ماه گذشته وقتی مسئله کمبود وسیله این دانشجویان را مطرح کردم یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه یک دستگاه مینی بوس در اختیار ما قرار دادند که البته به نظر من باید تعداد آن به دو دستگاه افزایش یابد.

رهایی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان پتانسیل در جهت حل مشکلات دانشگاه عنوان کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان ما مدیران موفقی در کشورهستند این افراد می‌توانند هم برای انجام بازدید‌های علمی و صنعتی هم اینکه کمک برای حل مشکلات انجمن‌های دانشجویی تاثیرگذار باشند؛ بنابراین باید بتوانیم ارتباط خود با فارغ التحصیلان دانشگاه را تقویت کنیم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: شرکت در مسابقات علمی و همچنین برگزاری مسابقات متنوع برای انجمن‌های علمی بسیار با اهمیت است. ضمن اینکه فضای مسابقه برای دانشجویان هیجان و انگیزه ایجاد می‌کند. براین اساس دانشکده‌ها و انجمن‌هایی که امکان برگزاری مسابقه علمی را دارند حتما به فکر اینکار باشند و ما نیز در برگزاری این مسابقات کمک می‌کنیم.

وی در خصوص فعالیت مجدد نشریات علمی انجمن‌های علمی دانشجویان که تعطیل شده بودند نیز افزود: به نظر بنده فعالیت این نشریات بسیار مهم است و ما در دانشگاه کمک می‌کنیم مجدد این نشریات فعال شود چرا که نشریات علمی یکی از شاخص‌های پیشرفت علمی به شمار می‌رود. همچنان که ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نشریات علمی زیادی داریم که در مسیر نمایه شدن بین المللی هستند.

رهایی بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی در هر رشته تاکید کرد و گفت: در حال حاضر نفوذ و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌ها مطرح است؛ لذا از بعد برگزاری کلاس، نرم افزاری و برگزاری مسابقات باید تلاش کنیم.

وی ادامه داد: ضمن اینکه ما در برنامه ریزی آموزشی که برای تعیین تکلیف برنامه‌های آموزشی تمامی رشته‌ها برگزار می‌شود، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی یکی از برنامه‌های جدید دانشگاه است که از مهر آینده اجرایی خواهیم کرد. بر این اساس کاربرد هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف بیشتر می‌یابد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: اشکال انرژی، هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی سه حوزه‌ای است که این دانشگاه به عنوان قطب مطرح شده است.
وی بر ضرورت شکل گیری بازدید‌های انجمن‌های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد و گفت: باید زمینه این بازدید‌ها فراهم شود تا انجمن‌های علمی دانشجویی ما بتوانند از صنایع مختلف بازدید کنند.
رهایی یادآور شد: در بحث نساجی نیز زمینه‌های خوب همکاری با اتحادیه‌های نساجی شکل گرفته و آنها آماده همکاری با دانشگاه در زمینه‌های مختلف هستند و قرار است نمایشگاهی نیز در دانشگاه برپا کنند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص آشنایی کمتر نو دانشجویان با مسائل و زندگی دانشجویی نیز افزود: ما در سال ۸۸ تا ۹۰ ما برنامه‌ای در طول ترم با موضوع ورود به زندگی دانشجویی را در دانشگاه برگزار می‌کردیم که در این برنامه مسائل مختلف علمی و زندگی دانشجویی مطرح می‌شد و بسیار مفید بود. قرار است این برنامه نیز مجدد ازمهر آینده برگزار خواهد شد چرا که دانشجویان در بدو ورود با دانشگاه نیازمند آشنایی با زندگی دانشجویی هستند تا دچار آسیب‌هایی نظیر افت تحصیلی نشوند.

رهایی از سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی سازمان صنعت دریایی در حوزه مباحث دریایی و مباحث شناور‌ها خبر داد و گفت: دانشکده مهندسی و صنعت دریا اهمیت زیادی دارد و پردیس دریا ساحلی ما در بندر عباس از پردیس‌های موفق به شمار می‌رود؛ بنابراین دانشجویان و انجمن‌های علمی نیز باید در این زمینه به میدان بیایند و فعالیت‌های علمی کنند.

وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهشکده‌های مختلفی داریم که در کنار دانشکده‌ها قرار دارند. این پژوهشکده‌ها با صنایع مختلف ارتباط دارند و پروژه‌های زیادی دریافت کردند که لازم است انجمن‌های علمی ما با این پژوهشکده‌ها ارتباط بگیرند.

رهایی همچنین بر تقویت بازدید‌های صنعتی انجمن‌های علمی تاکید کرد و گفت: چند ماه پیش هیاتی از وزارت صنایع تاکید کردند حاضر هستند ارتباطی با صنایع مختلف داشته باشیم و هزینه‌های این بازدید‌ها را نیز متقبل شوند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان اظهار کرد: دانشکده‌ها موظف هستند بخشی از درآمد‌های خود را در حوزه دانشجویی صرف کنند و روسای دانشکده‌ها باید با انجمن‌های علمی همکاری جدی‌تر برگزار کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقرار اتوبوس‌های زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا
  • مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2هزار نفر رسید