Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@12:54:30 GMT

کرونای ۳۲ درصد اسفراینی‌ها مثبت است

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۲۵۹۳۹

کرونای ۳۲ درصد اسفراینی‌ها مثبت است

دکتر اسحاق ایلدرآبادی، یکشنبه به خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از حتی از کسانی که علائم کرونا نداشته باشند، تست گرفته می شود، اظهار داشت: سن ۵۶ درصد مبتلایان به کرونا در این شهرستان ۳۰ تا ۵۹ سال، ۲۳ درصد بیش از ۶ سال و یک درصد نیز زیر ۶ سال بوده است و میانگین سنی جانباختگان نیز کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: بیشتر بیمارانی که بستری می شوند روستایی هستند که زنان در صدر آمار بستری شدگان قرار دارند و از مجموع افرادی که به پزشک مراجعه می کنند ۲۸ درصد بستری می شوند و ۷۲ درصد سرپایی مداوا می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان خانه دار، بیشترین مبتلایان کرونا 

رییس دانشگاه علوم پزشکی اسفراین با بیان اینکه به لحاظ توزیع نسبی زنان خانه دار ۲۶ درصد مبتلایان را تشکیل می دهند، گفت: در رتبه های بعدی کارمندان، فرهنگیان و سپس دارندگان مشاغل آزاد قرار دارند.

دکتر ایلدرآبادی نتایج تجزیه و تحلیل علت ابتلای خانم های خانه دار را تشریح کرد و افزود: براساس پرسشنامه ها، شمار زنانی که تست داده اند ۲۵ درصد کل افراد را در این شهرستان دربرمی گیرد و آنانی که بیمار شده اند سطح سواد پایینی دارند و فقط ۱۰ درصد زنان خانه دار مبتلا تحصیلات دانشگاهی داشته اند و از دیگر سو ۴۵ درصد افرادی که نمونه داده اند تحصیلات دانشگاهی دارند.

وی با بیان اینکه ۶۵ درصد بانوان خانه دار مبتلا رفتارهایی مانند حضور در اماکن عمومی دارند، افزود: ۳۸ درصد زنان خانه دار مبتلا نیز از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کرده بودند و در بین این افراد مسافرت نیز بیشتر بوده است.

وی از نظر توزیع بیماریهای زمینه ای در بین بانوان نیز گفت: ۳۷ درصد بیماران دارای بیماری های زمینه ای بودند در حالی که در بین زنان بیمار در دیگر شهرستانها این رقم ۳۰ درصد است و فشار خون، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی از بیماری های زمینه ای است که بانوان و دیگر بیماران کرونایی شهرستان اسفراین به آن مبتلا هستند در حالی که در دیگر نقاط استان بیماری های ریوی، در صدر بیماری های زمینه ای مبتلایان به کرونا قرار دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اسفراین، علائم این بیماری را در ابتدای شیوع تب، سرفه و دردهای عضلانی بیان کرد و افزود: علائم گوارشی و از دست دادن حس بویایی، از مواردی است که پس از آن به این علائم افزوده می شود.

مرگ و میر زنان در اسفراین بیشتر است 

وی با بیان اینکه مرگ زنان ۶۲ درصد از مرگ و میرهای بیماران کرونایی اسفراین را تشکیل می دهد، اظهار داشت: ۵۹ درصد مرگ و میرها در نواحی شهری و با میانگین سنی ۷۱ است اما بیماران با سن کم هم در میان جانباختگان دیده می شوند و میانگین سنی زنان نیز ۶۹ سال است.

دکتر ایلدرآبادی افزود: کشندگی بیماری در جهان ۲ درصد، در ایران ۵.۵ درصد، در خراسان شمالی ۴.۱ درصد و در اسفراین ۳.۷ درصد است و هسته مرکزی شهر اسفراین، بیشترین شمار بیماران کرونایی را دارد و تعداد بیماران در شمال شرق اسفراین نسبت به بقیه نقاط کمتر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اسفراین در مورد وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در اسفراین نیز گفت: ۸۵ درصد اسفراینی ها پروتکل ها را رعایت می کنند و در بازگشایی مدارس نیز این رقم ۷۱ درصد است اما در استان ۷۸ درصد مردم پروتکل ها را رعایت می کنند.

وی تعداد معلمانی را که پس از بازگشایی مدارس و تا ۱۰ مهر در اسفراین تست کرونا داده اند تنها پنج تن عنوان کرد و افزود: تست کرونای ۴ نفر از این افراد مثبت بوده است.

دکتر ایلدرآبادی گفت: سه درصد از افراد ۷ تا ۱۷ ساله در اسفراین پس از بازگشایی مدارس مبتلا به بیماری کرونا شده اند و در مجموع دانشگاه اسفراین جزو ۶ دانشگاه نخست علوم پزشکی کشور از نظر تست گیری کرونا شناخته شده است.

شهرستان اسفراین با دارا بودن ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب شرقی بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد.

وضعیت این شهرستان به لحاظ شیوع کرونا نارنجی است.

استان خراسان شمالی از ابتدای مردادماه درگیر شرایط قرمز کرونایی شده که این وضعیت تاکنون پایدار بوده است.  

مسوولان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از دادن هرگونه اطلاعات و آمار در خصوص وضعیت شیوع ویروس کرونا در این استان طفره می روند.

به گزارش ایرنا، استاندار خراسان شمالی، پنجشنبه گذشته در نشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا با انتقاد از آنچه که نبود آمار دقیقی از شرایط کرونایی استان خواند، سه روز مهلت داد تا تحلیلی منسجم و واقع بینانه، مبتنی بر آمار و ارقام از وضعیت استان در این خصوص تدوین و ارائه شود.

محمدعلی شجاعی گفت: علیرغم گذشت ۱۷ روز از جلسه پیشین ستاد کرونای استان، هنوز آمار دقیقی از وضعیت استان در خصوص این بیماری در دست نیست و این مدیریت ارشد استان را برای برنامه ریزی درست و هدف‌گذاری در این مورد دچار مشکل کرده است.

برچسب‌ها اسفراین ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی مرگ و میر پروندهٔ خبری مدیریت استانی کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اسفراین ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی مرگ و میر اسفراین ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی مرگ و میر اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی زنان خانه دار خراسان شمالی زمینه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۵۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور

دکتر حسام‌الدین علامه با بیان اینکه آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، افزود: حدود ۱۵ درصد افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه برآورد‌ها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز، گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • سازمان بانکداری اروپا: بیش از ۹۰ درصد از بانکداران ثروتمند اتحادیه اروپا مرد هستند